بازتاب های یک بازگشت
اخبار انتخاباتی این هفته تحت تأثیر جریانات داخلی اصولگراها به ویژه بازگشت آقای احمدی نژاد به هیأت دولت قرار داشت. نحوه انعکاس این خبر مهم در روزنامه های دوشنبه 12/2 شاید پاسخ مهمترین پرسشی باشد که در این خصوص مطرح است. چه کسانی ماجرای اخیر را رقم زدند؟
ادامه مطلب...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » صبا ( سه شنبه 90/2/20 :: ساعت 11:49 صبح )
روی این دیوار یادگاری ننویسید !
توافقنامه آشتی ملی فتح و حماس که روز پنج شنبه 15 اردیبهشت ماه - 5 می 2011- در قاهره به امضای محمود عباس و خالد مشعل رسید، اگرچه استقبال گرم و پرشور مردم فلسطین به ویژه ساکنان دو منطقه کرانه باختری و نوار غزه را در پی داشت و در جهان اسلام با عنوان «اولین دستاورد انقلاب های اسلامی منطقه» برای فلسطین از آن یاد شد و حتی وزارت امور خارجه کشورمان، این توافقنامه را «گام مثبت و مبارکی در جهت تحقق اهداف تاریخی مردم مظلوم فلسطین» دانسته و از آن استقبال کرد، اما در این میان «حلقه مفقوده» و «نکته ناگفته»ای وجود دارد که با توجه به آن، می توان و باید گفت این توافقنامه چیدمان بازسازی شده ای از معاهده ننگین «کمپ دیوید» و ترجمان بزک شده ای از پیمان «اسلو» است. چرا...؟!
1- توافق بین دو گروه اصلی فلسطین با دو دیدگاه و استراتژی متضاد نسبت به آینده فلسطین امضاء شده است و هر دو گروه فتح و حماس در سند توافقنامه بر استراتژی اعلام شده خود تاکید ورزیده اند. این در حالی است که فتح و حماس از 4 سال قبل به علت- و فقط به علت- تفاوت نزدیک به تضاد دیدگاه ها و استراتژی های خود در مبارزه با اسرائیل از یکدیگر جدا شده بودند و این جدایی علاوه بر چالش های گسترده سیاسی، با درگیری های نظامی فراوانی نیز همراه بوده است.
گروه فتح به رهبری تحمیلی و غیرقانونی محمود عباس- ابو مازن- نه فقط بر جعلی بودن رژیم اشغالگر قدس و ضرورت حذف آن از جغرافیای سیاسی منطقه اصراری نداشت بلکه تشکیل یک دولت فلسطینی در بخشی از سرزمین های اشغالی بعد از جنگ 6 روزه ژوئن 1967 را، صرفا از طریق مذاکره دنبال می کرد و هرگونه برخورد نظامی با رژیم صهیونیستی را از استراتژی مبارزاتی خود کنار گذاشته بود.
گفتنی است که ابومازن- محمود عباس- یک بهایی ایرانی تبار و از نوادگان عباس افندی است که خانواده وی چند دهه قبل- در دوران ناصرالدین شاه قاجار- و در پی شکست فتنه بابی ها به «حیفا» در فلسطین کوچ کرده بودند. مقامات اسرائیلی محمود عباس را به چشم یک دوست نگریسته و می نگرند. دوستی که به گفته زئیف شف- ژنرال بازنشسته ارتش صهیونیستی و یکی از استراتژیست های اسرائیلی- سرلشگر وفاداری است و تنها عیب او، آن است که «لشگر» ندارد.
و اما جنبش حماس- حرکت مقاومت اسلامی فلسطین- یک جنبش سیاسی- نظامی است که در سال 1987 از سوی شیخ احمد یاسین، عبدالعزیز رنتیسی و محمد طاها و در جریان انتفاضه اول فلسطین تشکیل شده که «نابودی اسرائیل» و «محو کامل رژیم صهیونیستی» را به عنوان یک خط استراتژیک غیرقابل تغییر در اساسنامه خود دارد و تاکنون بر همین اساس حرکت کرده است.
در ماده نهم از فصل دوم اساسنامه حماس آمده است؛ «پایین کشیدن پرچم باطل، سیطره بر آن و بیرون راندنش، جهت برقراری حاکمیت حق و بازستاندن سرزمین های غصب و اشغال شده و پخش اذان از سر گلدسته های مساجد به منظور اعلام تأسیس دولت اسلامی به منظور بازگشت مردم (آواره) به دیار و کاشانه خود و بازگرداندن همه چیز به جای صحیح خود، هدف ماست و خداوند متعال تنها یار و یاور حقیقی است.»
و در ماده یازدهم تأکید شده است؛ «جنبش مقاومت اسلامی عقیده دارد که سرزمین فلسطین تا روز قیامت موقوفه اسلامی است و به همه نسل های مسلمانان تعلق دارد و چشم پوشی از آن یا بخشی از آن به هیچ وجه مجاز نیست.»
در ماده سیزدهم همین میثاق نامه- اساسنامه- درباره طرح ها و راه حل های احتمالی آمده است؛ «طرح ها و آنچه راه حل های مسالمت آمیز و سمینارهای بین المللی برای حل و فصل قضیه فلسطین نامیده می شود، با عقیده جنبش مقاومت اسلامی در تضاد است، زیرا چشم پوشی از جزئی از فلسطین به معنای چشم پوشی از بخشی از دین است.»
همانگونه که ملاحظه می شود ماهیت دو گروه فتح و حماس نه فقط با یکدیگر متفاوت است، بلکه این تفاوت در حد «تضاد» است، از این روی، امضای توافقنامه آشتی میان دو گروه یاد شده، چنانچه هر یک از آنها بر حفظ دیدگاه و استراتژی خاص خود اصرار و تأکید داشته باشند، به یک شوخی شبیه بوده و ناممکن است.
2- محمود عباس، بعد از امضای توافقنامه آشتی و در یک کنفرانس خبری مشترک با خالد مشعل، ضمن ابراز خشنودی از این توافقنامه می گوید؛ «تاکنون به هر مسئول اسرائیلی که می گفتیم چرا مذاکرات صلح- بخوانید سازش ذلت بار- را ادامه نمی دهید؟ می گفتند با چه کسی مذاکره کنیم؟ فلسطینی ها جدای از یکدیگر هستند و در میان آنها شکاف عمیقی وجود دارد.»
آنچه محمود عباس از قول مقامات صهیونیستی نقل می کند، صحت دارد ولی نه آنکه اسرائیلی ها نگران اختلاف فلسطینی ها باشند! بلکه از آن روی که مذاکره با ابومازن را «مذاکره با خود»! می دانستند و به گفته اسحاق رابین، نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی، «اسرائیل با محمود عباس اختلاف جدی و غیر قابل عبوری ندارد که از طریق مذاکره با او در پی حل آن باشد! مشکل اسرائیل، حماس است که محو کامل اسرائیل را دنبال می کند».
دقیقا به همین علت بود که اسرائیلی ها، از یکسو بر ضرورت مذاکره تاکید می ورزیدند و از سوی دیگر، هرگاه مذاکرات با ابومازن به نقطه پایانی- با حفظ منافع اسرائیل- نزدیک می شد، بهانه ای تراشیده و مذاکره را متوقف می کردند، چرا که می دانستند توافق با ابومازن به معنای «توافق اسرائیل با خود» است و محمود عباس از سوی انتفاضه که مشکل اصلی رژیم صهیونیستی است، نمایندگی و اختیاری ندارد که پای میز مذاکره خرج کند.
اکنون به بخش دیگری از اظهارات محمود عباس بعد از امضای سند توافقنامه آشتی با حماس توجه کنید. او می گوید «اما امروز- یعنی بعد از امضای توافقنامه- مقامات اسرائیلی با زبان دیگری حرف می زنند و می گویند؛ ابومازن باید میان ما و حماس یکی را انتخاب کند و ما تاکید می کنیم که با حماس برادر هستیم. بنابراین حماس بخشی از ملت فلسطین است و شما اسرائیلی ها طرف مذاکره کننده ما هستید» توجه می کنید که ابومازن از مشارکت با حماس در مذاکرات به قول خودش صلح- سازش- با اسرائیل سخن می گوید، یعنی می کوشد آرزوی دیرینه و بر زمین مانده اسرائیل را برآورده کند و حماس را به شکارگاه رژیم صهیونیستی بکشاند! و در ادامه می گوید «نتانیاهو باید میان شهرک سازی و صلح یکی را انتخاب کند»!
در این فراز از اظهارات ابومازن که طی چند روز اخیر بارها تکرار شده است دقت کنید! «شرط سازش با اسرائیل توقف شهرک سازی است»! و این فراز را با چه پز انقلابی! و فیگور وطن دوستانه نیز بر زبان می آورد؟! استراتژی اعلام شده حماس نابودی رژیم صهیونیستی و محو کامل آن از نقشه جغرافیای سیاسی منطقه بوده و هست ولی متحد جدید حماس سعی دارد این آرمان بلند را با توقف شهرک سازی مبادله کند!! یعنی «یاقوت» فراتر از قیمت را با «خرمهره» بی قیمت. این معامله - بخوانید نامعادله- که دیگر نیازی به مذاکره ندارد! دارد؟!
تا اینجا روند توافقنامه آشتی نه فقط به نفع اسرائیل است بلکه هدیه بزرگی برای رژیم صهیونیستی است که از طریق معاهده کمپ دیوید و پیمان «اسلو» نیز خواب آن را هم نمی دید.
3- اما، از سوی دیگر خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی حماس نیز در همان کنفرانس خبری اگرچه از پایداری و اعتقاد تشکیلات متبوع خود بر اصول از قبل اعلام شده تاکید می ورزد ولی به عنوان نماینده حماس در امضای توافقنامه آشتی، سخنانی بر زبان می آورد که نگران کننده است و از افتادن حماس در میدان بازی مشترک آمریکا، اسرائیل و سران خودفروخته عرب با نمایندگی ابومازن حکایت می کند. مشعل ضمن ابراز خرسندی از آشتی و اتحاد با فتح و پر شدن شکاف فیمابین دو گروه اصلی فلسطینی، می گوید؛ «ما از مادرید تاکنون، 20 سال است که برای دستیابی به صلح هزینه می دهیم، اما به خاطر اینکه اسرائیل همه طرح ها را رد می کند و ادعا می کند که خواهان صلح است، به نتیجه نمی رسیم، و همه اینها ایجاب می کند که مصر و اتحادیه عرب و همه سازمان ها یک استراتژی جدید را برای مجبور کردن اسرائیل جهت اعتراف به حقوق ما در پیش گیرند»!
اظهارات خالد مشعل به وضوح از تغییر استراتژی حماس در برخورد با رژیم اشغالگر قدس و عبور از اساسنامه این جنبش اسلامی- انقلابی حکایت می کند. زیرا مطابق اساسنامه حماس که همواره نیز به آن پایبند بوده است، «سرزمین فلسطین تا روز قیامت موقوفه اسلامی است و... چشم پوشی از آن یا بخشی از آن به هیچ وجه مجاز نیست.»
خالد مشعل که تا قبل از توافقنامه آشتی با فتح، خواستار تشکیل دولت اسلامی حاکم بر تمامی سرزمین فلسطین بود در پاسخ به خبرنگار روزنامه عرب زبان و سعودی شرق الاوسط که با تعجب از آمادگی حماس برای صلح با اسرائیل پرسیده بود، می گوید؛ «ما دنبال به دست آوردن حقوق ملت فلسطین هستیم و هنگامی که توانستیم کشور مستقل فلسطین را تشکیل بدهیم، درباره صلح با اسرائیل سخن خواهم گفت»! تشکیل دولت مستقل فلسطین! یعنی به رسمیت شناختن رژیم اشغالگر قدس و تن دادن به ذلت سازش با قاتلان زن و مرد و کودک مظلوم فلسطینی.
در اوایل دهه 70 میلادی، یاسر عرفات برای سخنرانی به مجمع عمومی سازمان ملل متحد رفته بود. ابوعمار هنگام سخنرانی شاخه ای زیتون در یک دست و تفنگی در دست دیگر داشت و اعلام کرد شاخه زیتون به نشانه صلح و تفنگ سمبل مقاومت ماست. روز بعد، یکی از سناتورهای آمریکایی گفته بود؛ هنگامی که شاخه زیتون را در دست ابوعمار دیدم، فهمیدم که تفنگ او نیز فشنگ ندارد!
4- تا اینجا معلوم می شود که در توافقنامه آشتی فتح و حماس کلاه گشادی بر سر حماس رفته است و ابومازن نه فقط از مواضع سازشکارانه فتح کمترین تنازلی نداشته است، بلکه جنبش حماس را از مواضع انقلابی و اسلامی قبلی پایین کشیده و به نفع اسرائیل با خود همراه کرده است.
گفتنی است بعد از امضای توافقنامه و اظهارات خالد مشعل که آشکارا در تناقض با اساسنامه حماس بود، خبر تغییر اساسنامه حماس به رسانه ها و محافل سیاسی کشیده شد. و «محمد غزال» نماینده سیاسی حماس در مصاحبه ای گفت «اساسنامه حماس قرآن نیست که قابل تغییر نباشد. ما از واقعیات سخن می گوییم و واقعیات نیز در حال تغییر است». اظهارات محمد غزال واکنش توام با ناامیدی ملت های مسلمان انقلابی و فلسطینی های ساکن سرزمین های اشغالی را در پی داشت تا آنجا که «محمد غزال» در مصاحبه با پایگاه خبری «المحیط» به گونه ای مبهم اظهارات قبلی خود را تکذیب کرد ولی درباره تناقض مفاد توافقنامه و اظهارات خالد مشعل با اساسنامه حماس، فقط گفت «منظور من برخی از مسائل ثانویه در اساسنامه بوده است»! و توضیح بیشتری نداد.(بخوانید نداشت)
5- با توجه به آنچه گذشت که فقط اشاره ای گذرا به ماجرا بود، تردیدی باقی نمی ماند که توافقنامه آشتی میان فتح و حماس، دام خطرناکی است که آمریکا، اسرائیل، سران سازشکار عرب به طور مشترک و با نمایندگی عامل وابسته و صهیونیست خود، ابومازن، پیش پای جنبش اسلامی و انقلابی حماس پهن کرده اند و مقصود نهایی آن نجات رژیم کودک کش و خونریز صهیونیستی از فروپاشی قطعی و نزدیکی است که این روزها و در پی انقلاب های اسلامی منطقه با آن روبروست و در این میان تظاهر سالوسانه آمریکا و اسرائیل به مخالفت با این توافقنامه، قبل از آن که تعجب آور باشد- که نیست- مضحک و خنده دار است.
و بالاخره با توجه به عمر ننگین و انگل گونه و چنددهه ای رژیم اشغالگر قدس، کمترین تردیدی نیست که حماس در این ماجرا با پای خود و بی آن که متوجه باشد به قتلگاه می رود و تعجب آور است که چرا برادران حماس روی دیوار در حال فروپاشی ابومازن یادگاری می نویسند؟!
حسین شریعتمداری
ادامه مطلب...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » صبا ( سه شنبه 90/2/20 :: ساعت 11:47 صبح )
پانایرانیسم یا مکتب ایرانی، جلوهای از جاهلیت مدرن |
مکتب ایرانی" و مکاتب دیگری از این سنخ و ماهیت همچون مکتب عربی ومکتب ترکی، و یا آنچه تحت عناوین پانایرانیسم(1)، پان عربیسم، پان ترکیسم و پان هندوئیسم میشناسیم، و نیر آنچه با نام "ناسیونالیسم" (2) اشتهار یافته است، ریشه در استعمار دارند و خاستگاه اصلی آنها قدرتهای سیطرهجوی جهانی میباشد
ادامه مطلب...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » صبا ( سه شنبه 90/2/20 :: ساعت 11:43 صبح )
|
|||||
|
ادامه مطلب...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » صبا ( سه شنبه 90/2/20 :: ساعت 11:42 صبح )
طرح جدید وزارت علوم مبنی بر اصلاح وضعیت علمی اساتید دانشگاهها اگرچه با حاشیههای زیادی همراه شده است و رسانههای ضدانقلاب بهویژه بیبیسی از آن بهعنوان پروژه جدید دولت برای تصفیه مخالفان یاد کردهاند اما صادق زیباکلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران که بهعنوان یکی از منتقدان جدی دولت شناخته میشود، بر لزوم اجرای این طرح تأکید کرد.
به گزارش رجانیوز، زیباکلام که با بیبیسی فارسی گفتوگو میکرد، در مورد طرح کاهش درجه علمی اساتید کمکار ابتدا گفت که با توجه به سابقه این دولت، از این اقدام برداشت سیاسی میشود اما ربطی به دولت اصولگرا و اصلاحطلب و هاشمی و خاتمی و احمدینژاد ندارد.
وی توضیح داد اینکه یک فرد با مدرک دکترا استخدام میشود و درجه استادیاری میگیرد اما نمیتواند در عرض پنج، شش سال تعداد مشخصی مقاله بدهد، در کنفرانسهای علمی شرکت کند، کتاب منتشر کند و امتیاز لازم را کسب کند، این دیگر به خود آن فرد ربط دارد.
زیباکلام که سه سال قبل نیز در واکنش به جوسازی رسانهها در مورد بازنشستگی اساتید بهطور موردی اخراج چند تن از اساتید دانشگاه تهران را تکذیب کرده و گفته بود این اقدام با درخواست آنها انجام شده است، در خصوص بررسی روند علمی اساتید گفت که این روند در همه دولتها بوده است.
طرح بررسی روند و درجه علمی اساتید در دانشگاهها بهعنوان یک اقدام شجاعانه از سوی دولت در حال پیگیری است. با این حال، اساتید کمکاری که بعضاً در دانشگاههای مادر و اصلی کشور کرسیهای استادی را اشغال کرده و خروجی مؤثری نیز برای جامعه علمی کشور ندارند، قصد مقاومت در مقابل اجرای این طرح را دارند.
فضای اتاق پذیرایی سید "حسن نصر الله" در تمامی دیدارها مزین به تابلو آیات قرآنی است که این تابلوها بر حسب نوع میهمانان و دیدار کنندگان به دقت خاصی تغییر می کند.
به گزارش ایرنا، دبیرکل حزب الله به دلایل امنیتی و تلاش گسترده اسرائیل برای ترور وی پس از جنگ سال 2006 در ملا عام حاضر نشد و دیدارهای مقامات مختلف با وی تحت تدابیر شدید امنیتی و هر بار در ساختمانی جدید انجام می شود.
در سایه تحولات جاری کشور لبنان و با توجه به حجم گسترده تبلیغات غرب علیه حزب الله در خصوص رأی اولیه دادگاه ویژه تحقیق ترور "رفیق حریری" نخست وزیر اسبق لبنان، گروه ها و سران لبنانی در طی دوهفته اخیر یکی پس از دیگری برای رایزنی و مشورت با سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان به دیدار وی می روند.
آنچه در این دیدارها قابل توجه است وجود تابلوهای آیات قرآنی است که در دیوار اتاق پذیرایی نصب شده است.
این تابلوها بنابر نوع گروه یا افراد دیدار کننده با سید حسن نصرالله تغییر می یابند.
به طور مثال وقتی دیدار کننده افرادی مانند "سلیمان فرنجیه "رییس حزب مسیحی "المرده" و یا "وئام وهاب" رییس حزب دروزی توحید لبنان بودند، تابلویی با عبارت "یا حی یا قیوم" در اتاق نصب شده بود.
در هنگام دیدار خانواده علامه فقید "سید محمد حسین فضل الله" مرجع تقلید شیعه لبنان با سید حسن نصرالله دیوار با تابلوی عکس "سوره حمد" مطابق با مناسبت (مشکی) مزین شده بود.
در دیدار "ولید جنبلاط " رییس حزب سوسیالیست ترقی خواه دروزی لبنان دیوار اتاق پذیرایی با تابلوی زیبای اسماء حسنی مزین شده بود.
همچنین "رهبران عمل اسلامی" در اتاقی مزین به تابلوهایی با عکس سوره "الناس" و سوره "الفلق" به دیدار سید حسن نصرالله رفتند.
اینکه چه حکمتی در پشت انتخاب این تابلوها خوابیده است، شاید کمی سخت باشد، اما اجمالا می توان گفت وجود همیشگی این تابلوها با کلمات آیات قرآنی در تمامی دیدارها در سخت ترین شرایط امنیتی نشان از توکل محکم سید حسن نصرالله به خدای متعال دارد.
معاون دانشجویی و جوانان سازمان جوانان هلال احمر کشور از ثبت نام بیش از صد هزار داوطلب برای اعزام به غزه خبر داد و افزود: ثبت نام تا دو هفته دیگر ادامه دارد و برای اعزام منتظر مجوز وزارت امورخارجه هستیم.
مجتبی مجد در گفتگو با مهر با اشاره به ثبت نام بیش از یکصد هزار داوطلب برای اعزام به غزه گفت: ثبت نام تا 14 روز دیگر ادامه دارد و در دو نماز جمعه پیش رو مردم می توانند در پایگاههای سازمان جوانان هلال احمر ثبت نام کنند.
وی گفت: در فرمهای ثبت نام نوع تخصص و نحوه ارائه کمک به مردم غزه ذکر شده است و افرادی که تخصص مورد نیاز برای شهر جنگ زده غزه را نداشته باشند اعزام نمی شوند.
مجد در مورد نحوه اعزام داوطلبان و کشتی حامل محموله امدادی، دارویی و غذایی به سمت غزه گفت: تمامی شرایط و امکانات برای حرکت به سمت غزه آماده است و به دلیل شرایط سیاسی، نظامی و امنیتی در منطقه منتظر مجوز حرکت از طرف وزارت امور خارجه هستیم.
وی افزود: هر گونه احتمالی برای تاخیر یا لغو اعزام داوطلبان وجود دارد ولی نکته مهم آن است که مردم غزه می دانند که صدها هزار ایرانی جان برکف خود را برای کمک به مردم غزه آماده کرده و داوطلبانه ثبت نام کرده اند.
عکس: موسوی در سال 1399 (به روایت همکار سابق نشریات اصلاح طلب)
25 خرداد 89 - 19:43 |
پس از انکه کاربران سایت بالاترین، با القابی چون "ترسو" و "محافظهکار" به استقبال بیانیه مشترک میرحسین موسوی و مهدی کروبی رفتند، یک همکار سابق نشریات اصلاحطلب هم دست به تمسخر آقای موسوی زده است. به گزارش شبکه ایران، آرام بودن فضای اجتماعی و سیاسی کشور در سالگر انتخابات ریاست جمهوری که از سوی رسانههای غربی و همچنین برخی از افراد مخالف جمهوری اسلامی ایران به عنوان تایید پایان کار جریان آشوب ارزیابی شده، درگیری بیسابقهای را میان اپوزیسیون خارجنشین ایجاد کرده است. پس از آنکه کاربران سایت بالاترین، با القابی چون "ترسو" و "محافظهکار" به استقبال بیانیه مشترک میرحسین موسوی و مهدی کروبی رفتند، یک همکار سابق نشریات اصلاحطلب هم دست به تمسخر آقای موسوی زده است. "ن.ک" که چند سال است به کشور کانادا پناهنده شده و با تلویزیون دولتی آمریکا VOA و همچنین برخی سایتهای ضدانقلاب نظیر روزآنلاین و خودنویس همکاری میکند، روند صدور بیانیه از سوی آقای موسوی را تمسخر کرده است.
|