رژیم صهیونیستی نیز از خطرات سایت آمریکایی فیس بوک در امان نمانده و آن را یکی از اصلی ترین راه های ارتباط و هماهنگی برای اعتراض و تظاهرات مردم علیه خود می بیند و جالب تر این که در پی مشکلات اقتصادی در آمریکا، یک جنبش اعتراضی اخیرا از طریق همین شبکههای اجتماعی 17 سپتامبر سال جاری میلادی (26 شهریور) را روز خشم در آمریکا اعلام کرده است.
ایام تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری دهم و حوادث پس از آن شاید اولین باری بود که خیلی ها نام «فیس بوک»، «توئیتر» و برخی شبکه های اجتماعی را می شنیدند. چرا که در هفتههای منتهی به انتخابات و اتفاقات بعدی، شاهد هجمه وسیع تبلیغاتی و روانی از سوی این شبکه ها بودیم.
«فیس بوک» سایتی است که با هدف ایجاد شبکه ای اجتماعی و محیطی برای تبادل اطلاعات میان دانشجویان دانشگاه هاروارد آمریکا راه اندازی شد. امّا پس از گذشت زمانی اندک، به شبکه ای میان دانشجویان سراسر آمریکا تبدیل شد و کم کم از مرز های ایلات متحده عبور کرد و جهانی شد که در حال حاضر با حدود 600 میلیون کاربر و بیش از 2میلیارد دلار در آمد، گسترده ترین و بزرگ ترین شبکه اجتماعی دنیا می باشد و بیش از 70درصد کاربران آن غیر آمریکایی هستند.
این سایت در هفته های بعد از انتخابات، از یک سو؛ نقش اساسی در آموزش حملات اینترنتی به سایتهای ایرانی به خصوص سایتهای مخالف آمریکا را داشت و از سوی دیگر؛ صفحات زیادی را در اختیار اپوزیسیون قرار می داد. آشوب طلبان با استفاده از فیس بوک و دادن پیغام و اخبار تجمعات به سایر اعضا و به اشتراک گذاشتن فیلم ها و عکس های اغتشاشات توانستند از این شبکه اجتماعی برای گرم تر کردن تنور فتنه حداکثر استفاده را ببرند و در واقع تنها پس از گذشت چند روز از آغاز اغتشاشات، فیس بوک به یکی از بزرگ ترین و تأثیرگذار ترین ابزار فتنه بدل شد. در کنار فیس بوک، سایت دیگری که در خدمت معاندان نظام قرار داشت، «توئیتر» بود که به صورت جدی در صدد تهییج جوانان برای تداوم اغتشاشات بود. این شبکه ها مورد حمایت و پشتیبانی ویژه دولت های غربی بودند. بطوریکه در همان زمان شاهد فشار دستگاه حکومتی آمریکا بر توئیتر بودیم که حتی تعمیرات ماهیانه خود را انجام ندهد تا اینکه ارتباط آشوبگران لحظهای قطع نشود.
نکته جالب توجه این است که گزارشهای بسیاری از بنگاههای اطلاع رسانی غربی حاکی از استفاده جدی اوباما و همراهانش از این سایتهای اینترنتی برای جذب و هدایت آراء مردم در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است که به طور جدی از طریق بانک اطلاعاتی توئیتر برای ارتباط گیری با افراد بهره برداری کرده اند. این در حالی است که بسیاری معتقدند این شبکه های اجتماعی با مشارکت دستگاههای جاسوسی آمریکا فعالیت می کنند و در واقع یکی از راههای جاسوسی دستگاه های اطلاعاتی آمریکا هستند.
اما مسئله به این جا ختم نشده و ظاهرا شبکه های اجتماعی خط قرمزی ندارند و بستری که غربی ها تا دیروز از آن برای توطئه علیه ملت ها و کشورهای دیگر استفاده می کردند، اکنون گریبان خودشان را هم گرفته است. در هفته های اخیر که موج اعتراضات مردمی به اروپا رسیده و انگلیس روزهای پر التهابی را پشت سر می گذارد، این بار هم نقش سایت هایی چون فیس بوک و توئیتر در تشویق معترضان مطرح می شود و دولتمردان انگلیس، شبکه های اجتماعی را عامل اصلی کشاندن مردم به خیابانها می دانند. تا جایی که حتی اقدام به دستگیری و اعلام جرم علیه کسانی که از طریق شبکه های اجتماعی، معترضان را تشویق به ادامه حضور در خیابان ها می کنند، کرده اند.
اعتراضات اخیر ساکنان سرزمین های اشغالی علیه دولت هم از فیس بوک شروع شده است. یعنی رژیم صهیونیستی نیز از خطرات سایت آمریکایی فیس بوک در امان نمانده و آن را یکی از اصلی ترین راه های ارتباط و هماهنگی برای اعتراض و تظاهرات مردم علیه خود می بیند و جالب تر این که در پی مشکلات اقتصادی در آمریکا، یک جنبش اعتراضی اخیرا از طریق همین شبکههای اجتماعی 17 سپتامبر سال جاری میلادی (26 شهریور) را روز خشم در آمریکا اعلام کرده و در فراخوان خود آورده است که مردم معترض در آمریکا قصد دارند در این تاریخ به خیابانهای واشنگتن و نیویورک آمده و «وال استریت»را که ساختمان بورس آمریکا در نیویورک است، اشغال کنند.اما به محض انتشار این فراخوان از طریق فیس بوک و توئیتر، دسترسی به این سایت ها در سراسر آمریکا مسدود شد.
این نوع مواجهه و برخورد با این شبکه ها از سوی دولتمردان غربی و اروپایی در حالی است که در اغتشاشات پس از انتخابات در ایران، مقامات غربی و رسانه هایی چون «BBC»،«CNN»،«VOA» و... برخورد با اغتشاگران را مقابله با آزادی بیان می دانستند و با دروغ پراکنی و جنجال رسانه ای همواره از نقض حقوق شهروندی و حقوق بشر در ایران سخن می گفتند!